• home
 • video
 • pas verschenen

  Thijs van Amerongen moet vier weken rusten

  Van Amerongen rijdt sinds dit jaar bij Telenet-Fidea.

  Veldrijder Thijs van Amerongen heeft van zijn dokter het advies gekregen om vier weken te rusten. De Nederlander van Telenet-Fidea is overtraind en mist daardoor de drukste periode van het veldritseizoen.

  "Officieel heet het dat hij in een situatie van non functional overreaching zit", zegt ploegdokter Peter T'Seyen. Dat is gebleken uit testen aan de VUB.

  In de tweede helft van januari gebeuren nieuwe onderzoeken bij Van Amerongen en op basis daarvan zal worden beslist hoe het verder moet. In het beste scenario herneemt De Nederlander eind januari.

  "Ik ben opgelucht dat ik eindelijk weet wat er aan de hand is", zegt Van Amerongen. "Nu kunnen we er ook iets aan doen. We vermoedden al een tijdje dat er wat scheelde en dat is nu bevestigd."

  "Sinds de cross in Zonhoven kan mijn lichaam niet geven wat het normaal in zich heeft. Ik ga nu vier weken intens rusten. Ik mag een uurtje, soms twee uur, de weg op, maar enkel als een echte wielertoerist. De rest is uit den boze. Zo moet mijn lichaam de kans krijgen om helemaal te recupereren."

  "Binnen zes weken word ik opnieuw getest en zien we verder. Als ik op dat moment het licht op groen krijg, kan ik het seizoen misschien nog goed eindigen, maar dat is afwachten."