• home
 • video
 • pas verschenen

  Ibrahimovic: "Op één na beste Zweedse sporter? Hetzelfde als laatste"

  Ibrahimovic grijpt naast de prestigieuze titel.

  Zlatan Ibrahimovic heeft zich van zijn kleinste kantje laten zien. De Zweedse voetballer werd in eigen land net niet verkozen tot de grootste Zweedse sportpersoonlijkheid aller tijden. Björn Borg kreeg die eer, maar daar kon Ibrahimovic duidelijk niet mee lachen.

  De Zweedse krant Dagens Nyheter stelde een lijst op met de 150 grootste Zweedse sporters. Helemaal bovenaan stond Björn Borg (kleine foto), de ex-tennisser die onder meer vijf keer Wimbledon en zes keer Roland Garros won.

  Zlatan Ibrahimovic, de sterspeler van PSG, eindigde op de tweede plaats in het klassement. Maar Ibrahimovic was het duidelijk niet eens met de ranglijst. "Als tweede eindigen is hetzelfde als laatste worden", was zijn duidelijke repliek.

  "Met alle respect, maar ik had op die lijst op de eerste vijf plaatsen moeten eindigen", voegde Ibrahimovic er nog aan toe. Uiteindelijk had hij ook nog wat lovende woorden over voor "winnaar" Borg. "Hij is cool en is een levende legende."

  Voor de volledigheid: na het duo Borg-Ibrahimovic kregen ook nog Jan-Ove Waldner (tafeltennis), Annika Sörenstam (golf) en Ingemar Stenmark (skiën) een plaats in de top 5.