• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ceni (41) verlengt contract bij Sao Paulo

  Ceni is met 123 doelpunten de meest doeltreffende keeper aller tijden.

  Rogerio Ceni, het boegbeeld van Sao Paulo, heeft zijn contract bij de Braziliaanse topclub met één seizoen verlengd. De doelman nadert zijn 42ste verjaardag, maar speelde afgelopen seizoen toch 63 van de 67 wedstrijden. Hij scoorde daarin 10 keer.

  De legendarische doelman staat vooral bekend voor zijn neus voor doelpunten. De 41-jarige ex-international neemt bijna alle strafschoppen en vrije trappen bij Sao Paulo voor zijn rekening. Zijn totaal staat al op 123 doelpunten. Met 509 overwinningen is hij ook de recordhouder van de meeste zeges voor één club.

  Ceni verdedigt al sinds 1990 het doel van de Braziliaanse topclub. Hij kondigde vorig seizoen aan dat hij zijn handschoenen aan de haak zou hangen, maar komt nu terug op die beslissing. De doelman wil namelijk met Sao Paulo naar het wereldkampioenschap voor clubs gaan.

  Carlos Miguel Aidar, de voorzitter van Sao Paulo, had maar drie minuten nodig om zijn boegbeeld te overtuigen. "Ik zei hem dat we graag hadden dat hij door bleef gaan en hij zei dat hij dat ook wilde. Als we de Copa Libertadores winnen, ben ik er zeker van dat hij blijft tot aan het wereldkampioenschap voor clubs."