• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Politie waakzaam voor vrouwelijke Galatasaray-fans met vuurwerk

  Het Champions League-duel tussen Anderlecht en Galatasaray betekent voor de politiezone Brussel-Zuid een verhoogde waakzaamheid. "We gaan zowel agenten in uniform als politiemannen in burger inzetten, die de temperatuur opmeten en hopelijk problemen kunnen vermijden."

  Een verwittigd man is er twee waard. Gisteren werd in Denderleeuw de wedstrijd van de jongeren van Anderlecht tegen Galatasaray verstoord door Turkse fans. Een voorbode voor het Champions League-duel van vanavond? Het wordt alvast bestempeld als risicomatch.

  "Alle Europese wedstrijden zijn risicomatchen, maar nu is er toch een extra moeilijkheid", verklaart Marie Verbeke, woordvoerster van de politiezone Brussel-Zuid. "De Turkse supporters zijn geen gemakkelijke supporters en staan erom gekend relletjes te stichten."

  "Ze pakken vaak Bengaals vuur mee. Ze geven dat mee aan de vrouwen in de hoop dat ze minder gecontroleerd gaan worden. We gaan dus maatregelen treffen: meer vrouwelijke stewards, meer vrouwelijke politie en meer controle van vrouwelijke supporters."

  "Er is veel volk voorzien, zowel agenten in uniform als politiemannen in burger. Ze gaan zich tussen de supporters begeven om de temperatuur op te meten en hopelijk problemen te vermijden."

  "Er zijn 1.250 kaarten verkocht aan fans van Galatasaray, maar we vrezen dat Turkse supporters met een Belgisch paspoort kaarten zullen hebben gekocht in het Anderlecht-vak. Daar zullen we extra waakzaam moeten zijn."