• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Grobbelaar: "Mignolet slechter dan Dracula", De Coninck: "Ze zoeken hem"

  Simon Mignolet ligt onder vuur in Engeland.

  Dat Liverpool-legende Bruce Grobbelaar geen fan is van Simon Mignolet is een publiek geheim. Op de BBC heeft de Zimbabwaan opnieuw snoeihard uitgehaald naar de Belg. De voormalige doelman vindt Mignolet een zwakke schakel bij Liverpool. "Hij speelt de man", zegt Wim De Coninck. "Zijn defensie is gewoon zwak."

  Bruce Grobbelaar is niet de minste. De flamboyante Zimbabwaan verdedigde tussen 1981 en 1994 ruim 600 keer het doel van Liverpool. In die periode won hij zes titels, drie FA Cups, drie League Cups en de Europese Supercup.

  Maar Grobbelaar is ook een man die geen blad voor de mond neemt. De intussen 57-jarige ex-doelman heeft geen hoge pet op van Simon Mignolet. In een interview met de BBC haalt hij - niet voor het eerst - hard uit naar de Rode Duivel. Volgens Grobbelaar is Mignolet deels verantwoordelijk voor de zwakke competitiestart van Liverpool.

  "Mignolet heerst niet in zijn strafschopgebied. Dat heb ik vorig seizoen ook al gezegd, maar toen vonden de Liverpool-supporters dat ik te streng was voor hem. Maar ik ben niet te streng voor hem, absoluut niet", vindt Grobbelaar (foto).

  "Ik vind hem slechter dan Dracula. Die kwam ten minste nog eens uit zijn kist. Mignolet blijft gewoon op zijn lijn staan en dat is het dan. Een doelman moet regeren in het hele strafschopgebied, niet alleen in de kleine rechthoek."

  "Dat was vorig seizoen ook al zo. Als je 50 goals binnenlaat, zou je eigenlijk nooit tweede mogen worden. Maar toen werd dat gecamoufleerd door het genie van Suarez en Sturridge, die de ene goal na de andere maakten. Liverpool moet het achterin gaan oplossen. Ze hebben een doelman nodig die er maar 30 binnen krijgt op een seizoen, of nog minder dan 30."

  De Coninck: "Grobbelaar speelt op de man"

  Wim De Coninck, zelf ex-doelman, vindt dat de kritiek van Bruce Grobbelaar geen hout snijdt. "Hij speelt echt op de man", zegt hij bij Proximus 11+. "Welke keeper plukt wel nog autoritair hoge ballen weg? Met die lichte ballen komen de centers tegenwoordig zo snel. Casillas zit er ook vaak naast, zelfs Courtois soms."

  "Veel hangt ook af van de verdediging en Mignolet heeft een zwakke verdediging voor zich. Ze blijven hem wel zoeken en zo creëren ze een probleem. Bij elke tegengoal vinden ze wel iemand die vindt dat hij die bal had moeten hebben."