• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wout van Aert doseert en schrapt WB in Milton Keynes

  Wout van Aert past voor de WB in Milton Keynes.

  De talentrijke Wout van Aert laat zaterdag de Wereldbeker-manche in Milton Keynes links liggen. De Vastgoedservice-Golden Palace-renner wil zijn programma niet overladen en zet alles op Hamme zondag.

  Wout van Aert demonstreerde zaterdag bij de profs in de WB-manche van Koksijde en zondag was hij de beste belofte in de SP-manche in Spa-Francorchamps.

  Om zijn programma niet te overbelasten zal hij komend weekend maar een keer het veld induiken. "Hij zet alles op de BPost Bank Trofee-manche in Hamme van zondag", zegt bondscoach Rudy De Bie (kleine foto).

  "Ik vind het heel verstandig van Wout om een goede planning te maken. Vorig weekend was al zwaar en ook de volgende weken beloven lastig te worden", zegt De Bie.

  Ook voor de Nederlander Mathieu van der Poel past Milton Keynes niet in zijn schema. 13 Belgen zijn er wel bij: Jens Adams, Bart en Jim Aernouts, Toon Aerts, Tom Meeusen, Tim Merlier, Sven Nys, Kevin Pauwels, Rob Peeters, Laurens Sweeck, Klaas Vantornout, Gianni Vermeersch en Bart Wellens.