• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Witsel: "Deze keer onze voeten op de grond houden"

  Zenit heeft na 14 speeldagen acht punten meer dan FK Krasnodar.

  Zenit Sint-Petersburg heeft zijn leidersplaats in de Russische competitie verstevigd na een overwinning op Koeban Krasnodar. Rode Duivels Axel Witsel en Nicolas Lombaerts hopen na twee seizoenen zonder titel de Russische winterstop in te gaan met een ruime voorsprong. "Dit keer moeten we voorzichtiger blijven en onze voeten op de grond houden", zegt Witsel.

  Zenit won zaterdag in eigen stadion tegen Koeban Krasnodar. Het werd 1-0 dankzij een goal van Hulk in de eerste helft. "Het verschil met de vorige wedstrijd was onze vechtlust. We speelden veel beter en agressiever", analyseerde Witsel na de match op de site van Zenit.

  "We lieten Krasnodar bijna geen enkele mogelijkheid om te scoren. Alle tweede ballen waren voor ons. We speelden goed en mogen tevreden zijn. Zeker omdat Krasnodar de tweede plaats verdient. Ze hebben uitstekende spelers en spelen goed voetbal."

  Zenit moest de afgelopen twee seizoenen de titel telkens aan CSKA Moskou laten. Vorig seizoen zag Zenit het kampioenschap uit zijn handen glippen door te verliezen op de voorlaatste speeldag.

  "Er zijn nog drie speeldagen voor de Russische winterstop van drie maanden. Het is leuk dat we nu acht punten voor staan, maar de laatste twee jaar hadden we ook telkens veel punten voor. Nu moeten we voorzichtig zijn en onze voeten op de grond houden."

  "Hoofd vrijmaken bij de nationale ploeg"

  Nicolas Lombaerts en Axel Witsel zaten beiden in de selectie van Belgisch bondscoach Marc Wilmots voor de matchen tegen IJsland en Wales. Die interlandbreak kwam op het juiste moment.

  "Met je land heb je andere doelen dan met je club", zegt Witsel. "Je kunt je hoofd eens vrijmaken bij de nationale ploeg. Dat is goed, want na een nederlaag zoals tegen Terek Grozny is het mentaal altijd even moeilijk. Tegen Koeban Krasnodar is gebleken dat de pauze ons goed uitkwam."