• home
 • video
 • pas verschenen

  City-fan Gallagher signeert gitaar van United-boegbeeld Neville... met beledigingen

  Britse humor op zijn best, getekend Noel Gallagher.

  Gary Neville interviewde onlangs Noel Gallagher naar aanleiding van de derby Manchester United-Manchester City. Toen hij hem vroeg zijn gitaar te signeren, had hij beter twee keer nagedacht.

  Gary Neville speelde zijn hele carrière maar voor één club: Manchester United. Tegenwoordig werkt hij voor Sky Sports als interviewer en analist. In de aanloop naar de derby tegen Manchester City kreeg hij hevige City-fan en Oasis-gitarist Noel Gallagher tegenover zich.

  In het interview stak Gallagher zijn afschuw voor Manchester United niet onder stoelen of banken. Toen had er al een lichtje moeten branden bij Neville.

  Maar toch vroeg hij nadien aan Gallagher om zijn gitaar te signeren. Die deed dit met plezier, maar schreef er volgende tekst op:

  "Liefste Gary, hoeveel caps heb jij wel niet voor Engeland (85, red)? En hoeveel denk je dat je er verdiende? Ik zal het je zeggen: fuckin' none!!"

  Gallagher ondertekende zijn tirade met "Veel liefs, Noel Gallagher" en daaronder M.C.F.C (ofwel Manchester City Football Club). Ook op de voorkant liet Gallagher zich gaan, met overal M.C.F.C. op de banden van de Union Jack.

  Wayne Rooney ging Gary Neville voor

  Het was niet de eerste keer dat Noel Gallagher een gitaar van een Manchester United-speler bekladde. Toen Wayne Rooney 22 werd, stuurde zijn vrouw Coleen een gitaar op naar Gallagher.

  Gallagher dompelde de gitaar in het blauw (de kleuren van City) en schreef er de tekst van Blue Moon (het clublied) op. De boodschap "Happy Birthday Spongebob" was de ultieme strik rond dit vreemde verjaardagscadeau.