• home
 • video
 • pas verschenen

  Sauber geeft Braziliaan Nasr een F1-zitje in 2015

  Nasr is dit jaar testrijder bij Williams.

  F1-renstel Sauber heeft zijn huiswerk voor 2015 klaar. De 22-jarige Felipe Nasr wordt de ploegmaat van Marcus Ericsson, die vorige week voorgesteld werd. De Nederlander Van der Garde vist achter het net.

  Sauber geeft een nieuwe lichting een kans volgend seizoen. Adrian Sutil en Esteban Gutierrez, die nog geen punt verzamelden dit jaar, worden aan de kant geschoven.

  De Braziliaan Felipe Nasr moet volgend seizoen beter doen aan de zijde van de Zweed Marcus Ericsson. Nasr stapt over van Williams, waar hij reserverijder was.

  Nasr rijdt ook in de GP2, waar hij met de Belg Stoffel Vandoorne in een gevecht om de tweede plaats in de WK-stand verwikkeld is.

  "Een F1-zitje krijgen is een droom die uitkomt. Ik wil Sauber volgend jaar aan betere resultaten helpen", zegt de Braziliaan. Sportief moet hij dat nog bewijzen, maar financieel zal zijn komst deugd doen. Hij brengt in zijn zog met Banco do Brasil een grote sponsor mee.

  Meteen is de Nederlander Giedo van der Garde ook zijn grootste hoop op een zitje kwijt. Hij was testrijder bij Sauber, maar mag dus niet opschuiven.