• home
 • video
 • pas verschenen

  Platini: "Rodgers moet het uitleggen aan Liverpool-fans"

  Brendan Rodgers (l.) koos tegen Real voor een B-ploeg.

  Voor de Liverpool-fans was het toch flink schrikken toen ze gisteren de opstelling van hun favoriete club te zien kregen: coach Brendan Rodgers stuurde gisteren in de kraker tegen Real Madrid een B-team in de wei. Zijn bizarre keuze werd niet warm onthaald door fans en analisten. Zelfs UEFA-voorzitter Michel Platini moest er zijn zegje over doen.

  Gerrard, Balotelli, Sterling, Coutinho, Henderson: de steunpilaren van Liverpool moesten gisteren plaatsnemen op de bank. Onder meer analist Gary Lineker veroordeelde de tactische keuze van Rodgers. "Dit is Liverpool onwaardig", klonk het bij Lineker.

  "Gary is nog nooit trainer geweest", repliceerde Liverpool-coach Rodgers. "Hij heeft nooit echt begrepen hoe je een ploeg opstelt. Het leek misschien een gok, maar dat was het niet voor mij. Ik gaf mijn spelers ook geen rust. Ik koos voor de spelers die een resultaat konden neerzetten."

  UEFA-voorzitter Michel Platini bracht vandaag een bezoekje aan een opleidingscentrum in Engeland en kreeg meteen heel wat vragen over de Liverpool-tactiek voorgeschoteld. "Rodgers moet zijn keuze vooral uitleggen aan de Liverpool-fans", was de visie van Platini.

  "Hoe kan ik weten dat hij niet met zijn sterkste team speelde? Als ik zoiets zou zeggen, zou Rodgers antwoorden dat hij voor de beste ploeg van het moment gekozen heeft. Ik kan niet bewijzen dat hij niet voor zijn sterkste elf koos. Daar kan ik niet tegen op", klonk het.