• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht in het slot: 4 punten gewonnen, 7 punten weggegooid

  Vreugde en verdriet liggen soms dicht bij elkaar, zeker bij Anderlecht.

  Er valt dit seizoen altijd wat te beleven bij Anderlecht in de slotfase van een match. Tegen Arsenal viel het mee voor paars-wit, maar vaker viel het al tegen. Zes keer slikte of scoorde Anderlecht dit seizoen al een wedstrijdbepalende goal in de 90e minuut of later.

  De late gelijkmakers

  Lierse-Anderlecht: 94' Ngawa 2-2

  Anderlecht beleeft zijn eerste domper van het seizoen op het Lisp. Diep in de extra tijd bokst Lierse, tot ergernis van Anderlecht, nog één aanval in elkaar. Ngawa kopt de 2-2 voorbij Proto; Defour tast uit balorigheid naar zijn edele delen.

  Galatasaray-Anderlecht: 90' Yilmaz 1-1

  Nauwelijks een paar dagen na Lierse-Anderlecht krijgt de Belgische kampioen ook in de Champions League de kous op de kop in de slotfase. Anderlecht is heer en meester in Istanbul, maar laat zich helemaal op het einde toch rollen door Burak Yilmaz.

  Anderlecht-Lokeren: 90' Cyriac 1-1

  Het zit Anderlecht niet altijd tegen. Afgelopen weekend lijkt het in Lokeren op een nederlaag af te stevenen, tot Cyriac een van de schaarse kansen toch in doel weet te koppen.

  Arsenal-Anderlecht: 90' Mitrovic 3-3

  De geschiedenis herhaalt zich, want een paar dagen na een late tegengoal in de competitie doet Anderlecht hetzelfde succesnummertje over in de Champions League. Mitrovic maakt de comeback van Anderlecht compleet.

  De late overwinning

  Supercup Anderlecht-Lokeren: 91' Odoi 2-1 (own)

  We hadden kunnen weten dat het het seizoen van de late goals zou worden, want het begon allemaal al in de Supercup. Ex-Anderlecht-speler Denis Odoi zorgt met een late owngoal dat de strafschoppen niet meer hoeven.

  De late nederlaag

  Anderlecht-Arsenal: 89' Gibbs 1-1, 90' Podolski 1-2

  De zwarte bladzijde van het seizoen van Anderlecht, maar wel een met een gouden randje. Paars-wit imponeert bijna de hele match tegen de wereldsterren uit Londen, maar in de laatste minuten gaat het licht alsnog uit. In plaats van drie punten worden het er nul.