• home
 • video
 • pas verschenen

  Lawarée raadgever bij Standard: "Sclessin moet weer hel worden"

  Axel Lawarée is zelf ex-speler van Standard.

  Standard heeft zijn sportieve knowhow versterkt met de aanstelling van Axel Lawarée. Hij wordt ingeschakeld bij de transfers en moet ook de relaties met andere clubs bevorderen. Lawarée wil ook snel gaan praten met de supporters. "Sclessin moet weer de "Hel van Sclessin" worden", zegt hij.

  Sinds het vertrek van Jean-François de Sart wordt het technische beleid bij Standard uitsluitend bepaald door voorzitter Roland Duchâtelet.

  Die krijgt nu hulp van Axel Lawarée, die de rol van sportief raadgever krijgt en niet van sportief directeur. "Hij moet de relaties met andere clubs, Belgische en buitenlandse, bevorderen en wordt ingeschakeld in het transferbeleid", luidt het. "Hij wordt ook een aanspreekpunt voor de supporters."

  Lawarée speelde midden jaren 90 even voor Standard en was tot voor kort zaakwaarnemer, onder andere van Charleroi-coach Felice Mazzu. In die hoedanigheid zat hij onlangs om de tafel met Duchâtelet (foto). Mazzu weigerde het contract, maar Lawarée houdt dus wel iets over aan de onderhandelingen.

  Lawarée: "Sclessin moet weer de "Hel van Sclessin" worden"

  Bij de RTBF heeft Axel Lawarée ook zelf uitleg gegeven bij zijn aanstelling. "Jean-François de Sart was een echte sportief directeur. Mijn rol zal iets anders zijn. Ik word meer een raadgever, bij allerlei belangrijke zaken", vertelt Lawarée.

  "Een van mijn eerste taken wordt om snel om de tafel te gaan zitten met de supporters. Ik wil dat Sclessin opnieuw de "Hel van Sclessin" wordt voor de tegenstanders. Alle neuzen moeten in dezelfde richting staan. Iedereen wil immers hetzelfde: dat Standard snel weer kampioen wordt."

  "De trainerswissel heeft de spelers alvast bevrijd. Vukomanovic levert heel goed werk. De snelle opeenvolging van wedstrijden speelt ook in ons voordeel. Zo is er weinig tijd om na te denken, dat is vaak goed. En voor matchen tegen Sevilla en Anderlecht zijn spelers automatisch gemotiveerd."

  "Het klopt niet dat Duchâtelet graag alleen beslist"

  Axel Lawarée zal bij Standard nauw moeten samenwerken met voorzitter Roland Duchâtelet. "Er leeft van hem een beeld dat hij graag alleen beslist, maar dat klopt niet. Anders had hij mij toch niet aangesteld als raadgever?", meent Lawarée.

  "Ik heb al vaak met hem gepraat en hij is zeker iemand die luistert. Uiteraard zal hij wel altijd het laatste woord hebben, want hij is de voorzitter. Mijn taak wordt om hem te helpen de juiste beslissingen te nemen."