• home
 • video
 • pas verschenen

  Guillaume Gillet neemt afscheid van coach Makelele

  Makelele (rechts) was een tijdje assistent bij PSG.

  Claude Makelele is niet langer coach van de Franse eersteklasser Bastia. De ploeg van Guillaume Gillet heeft beslist om de samenwerking met de voormalige Franse international stop te zetten. Bastia staat op de voorlaatste plaats in het klassement.

  Voor Claude Makelele was Bastia zijn eerste avontuur als hoofdcoach, nadat hij al 2,5 jaar assistent-coach was geweest bij PSG. De 41-jarige Makelele kende geen succesvol debuut: na 12 speeldagen prijkt Bastia met 10 punten pas op de voorlaatste plaats in het klassement.

  Het 1-0-verlies vorige zaterdag bij Guingamp was de spreekwoordelijke druppel voor het Bastia-bestuur. "Claude Makelele is niet langer onze hoofdcoach", meldt de club uit Corsica. "Voorlopig nemen twee assistenten de fakkel over."

  Bij Bastia voetbalt Guillaume Gillet. De middenvelder/rechtsachter wordt door de Franse club één seizoen gehuurd van Anderlecht.