• home
 • video
 • pas verschenen

  Club Brugge mag Kortrijk toch thuis ontvangen in beker

  Club-Kortrijk is zoals gepland op 3 december.

  De voetbalbond heeft beslist dat Club-Kortrijk behouden blijft als bekeraffiche. Kortrijk vond nochtans dat het op basis van het reglement recht had op een thuismatch. Maar die lezing wordt door de KBVB niet gevolgd.

  Cercle Brugge en Club Brugge kregen in de achtste finales allebei een thuismatch toebedeeld. Als twee clubs in hetzelfde stadion spelen, moet de tweede club die uit de trommel kwam zijn thuisvoordeel afstaan. Dat schrijft het reglement van de KBVB.

  Maar omdat Cercle-Koksijde al een dag naar voren is opgeschoven, naar dinsdag 2 december, meende Club dat het een dag later toch gewoon thuis zou kunnen spelen.

  Tegenstander Kortrijk tekende beroep aan, op basis van het bondsreglement. Maar omdat er onduidelijkheid was, moest het departement Reglement van het Uitvoerend Comité de knoop doorhakken.

  Dat departement verklaarde zich verrassend genoeg onbevoegd, waarna de bond besliste om niets te veranderen aan de kalender. De beslissing is definitief, maar er werd wel een plan opgevat om dit soort zaken in de toekomst te vermijden.

  Kortrijk-voorzitter: "Kans is groot dat we toch in beroep gaan"

  "Als advocaat heb ik respect voor de beslissing", zegt Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns aan Sporza. "Maar dit geeft geen voldoening, want het resultaat is negatief voor ons. De bondsvoorzitter had gesuggereerd dat we naar het departement Reglement zouden stappen en dan verklaart dat zich onbevoegd. Daar heb ik moeite mee."

  "We gaan dit nu eerst bespreken met onze advocaat en dan beslissen we of we in beroep gaan (volgens de bond kan dit niet meer). Op dit moment schat ik de kans dat we dat doen groter in dan dat we het niet doen."

  "In ieder geval heeft deze zaak duidelijk gemaakt dat we ervoor moeten zorgen dat het reglement transparanter wordt. We moeten ernaar streven dat deze dingen minder voor interpretatie vatbaar zijn."