• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois: "Verkies de titel boven de CL-trofee"

  Courtois: "Sterke ploeg, CL-finale waardig"

  Thibaut Courtois heeft bij de BBC duidelijk gemaakt dat Chelsea dit seizoen heel hoog mikt. "We hebben de kern om dit seizoen de Champions League en de Premier League te winnen". De Rode Duivel heeft wel een voorkeur voor de landstitel.

  Chelsea is in de Champions League met een 7/9 op weg naar de achtste finales. Ook in de Premier League gaat het Courtois en co voor de wind, met een kloofje van 4 punten op eerste achtervolger Southampton.

  De Chelsea-fan droomt al van de dubbel. Courtois zal die droom niet doorprikken. "Of het kan? Tja, we hebben duidelijk een sterke ploeg en bank. Dus hebben we zeker de kwaliteiten om de finale van de Champions League te halen."

  "Maar er zijn nog enkele topploegen in Europa. Ik denk aan Bayern, Real en Barcelona. Je hebt wat geluk nodig met wie je loot in de Champions League."

  "Vorig jaar verloor ik de finale met Atletico en daar wil ik wel revanche voor, maar als ik moet kiezen tussen de Premier League en de Champions League, dan word ik liever kampioen."

  "Wie hier kampioen wordt, is over een heel seizoen de beste. En dat tegenover een hele reeks topploegen zoals City, United en Arsenal. Maar hopelijk lukt de dubbel dus."