• home
 • video
 • pas verschenen

  Odoi: "Ik ben beschikbaar voor Ghana"

  Denis Odoi in actie bij de Rode Duivels in 2012.

  Trekt Denis Odoi weldra het nationale shirt van Ghana aan? De Lokeren-verdediger speelde al een oefeninterland met de Rode Duivels, maar pakt uit met een charmeoffensief voor de Ghanese nationale ploeg. "Spelen voor dat land wordt de ideale manier om mijn roots te ontdekken."

  Denis Odoi (26) werd in België geboren, maar de roots van de Lokeren-verdediger liggen in Afrika. Odoi droeg in 2012 het Belgische shirt in een oefeninterland tegen Montenegro, maar lijkt door de grote concurrentie niet meteen in aanmerking te komen voor een nieuwe selectie.

  In een interview met de website goal.com geeft Odoi mee dat hij het over een andere boeg wil gooien. "Ik ben geïnteresseerd om voor Ghana te spelen", legt Odoi uit. "Spelen voor dat land is de ideale manier om mijn roots te ontdekken."

  "Ik zal er ook belangrijkere wedstrijden kunnen spelen tegen topspelers. Hopelijk zal ik, door voor Ghana te spelen, groeien als speler en als mens."

  "Eerlijk, ik weet wel niet of ik een kans maak. Ik kan enkel zeggen dat ik beschikbaar ben en dat ik alles zal geven als ik opgeroepen word. Ik spreek wel geen Ghanees, maar hopelijk vormt dat geen probleem."

  "Ghana is volgens mij een van de beste Afrikaanse teams. Het kan elke tegenstander een lastige avond bezorgen. Maar er zit te weinig regelmaat in hun prestaties. Met een goeie mix van ervaren spelers en jong talent kan het wel."