• home
 • video
 • pas verschenen

  UEFA verwerpt klacht Sporting Lissabon voor "arbitrale blunder"

  De spelers van Sporting kunnen niet geloven dat de ref naar de stip wijst.

  De Champions League-wedstrijd tussen Sporting Lissabon en Schalke 04 wordt niet opnieuw gespeeld. De UEFA verwerpt een klacht van de Portugezen over de late penalty die scheidsrechter Sergej Karasev toekende aan Schalke 04.

  Schalke 04 kreeg vorige week in de slotfase van zijn Champions League-match tegen Sporting een late penalty wegens vermeend hands. Maar dat bleek niet te kloppen. De Portugezen eisten dat de match, die op 4-3 eindigde, herspeeld zou worden of dat ze minstens het geld zouden krijgen dat aan een gelijkspel vasthangt.

  De UEFA heeft de eisen van de Portugezen volledig van tafel geveegd. Volgens de Europese voetbalfederatie is de klacht op geen enkele officiële rechtsgrond gebaseerd. Er is met andere woorden geen enkele UEFA-regel die toelaat dat een scheidsrechterlijke beslissingen wordt herzien.