• home
 • video
 • pas verschenen

  FIFA geeft clubs advies over het ebolavirus

  De FIFA, hier preses Sepp Blatter, geeft advies aan de clubs.

  De wereldvoetbalbond FIFA heeft een lijst vrijgegeven met aanbevelingen over de mogelijke impact van het ebolavirus op het voetbal. De FIFA ziet wel geen graten in de organisatie van het WK voor clubs, dat in december plaatsvindt in Marokko.

  De wereldvoetbalbond FIFA probeert clubs en voetbalnaties met enkele richtlijnen advies te geven over het ebolavirus. De ziekte woedt vooral in West-Afrika en heeft in onder meer Guinee, Liberia en Sierra Leone al heel wat slachtoffers geëist.

  "Sinds het begin van de ebolacrisis volgen wij de situatie op in samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)", laat de FIFA weten. "Wij gaan akkoord met de beslissing van de Afrikaanse Voetbalconfederatie om de thuismatchen van Liberia, Sierra Leone en Guinee op neutraal terrein te laten doorgaan."

  "Spelers of delegatieleden die bij een interland symptomen van de ziekte vertonen, worden best in quarantaine geplaatst en daarna getest op ebola. De FIFA raadt ook aan zelf testen uit te voeren."

  "En als er een internationale wedstrijd tegen een risicoland gespeeld wordt, beveelt de FIFA de betrokken clubs aan alle teruggekeerde spelers medisch te laten onderzoeken."

  Het WK voetbal, dat van 10 tot 20 december plaatsvindt in Marokko, kan wel georganiseerd worden. "Volgens de WHO zijn er nog geen ebolagevallen vastgesteld in Marokko en daarom kunnen de voorbereidingen op het WK gewoon voortgaan." Over de Afrika Cup (17/01/15 tot 08/02/15) is er nog geen beslissing genomen.