• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt: "Wie kreeg klappen in Genkse tribune?"

  Vandenbempt: "Menen vechtende Genk-fans het nog wel goed met hun club?"

  Genk heeft met een doelpunt in de extra tijd bij Waasland-Beveren gewonnen (0-1), maar bij de viering begonnen de Limburgse supporters onder elkaar te vechten. "Onbegrijpelijk", noemt Sporza-commentator Peter Vandenbempt het. Het Genkse bestuur wees met een beschuldigende vinger naar een groep protesterende fans, maar die beweren net het slachtoffer te zijn.

  Genk-woordvoerder Erik Gerits had in Het Belang van Limburg de tweespalt in het Genkse vak beschreven. "Je kon heel de match zien dat er in ons supportersvak twee groepen waren."

  "Een 20-tal personen dat constant de club op de korrel neemt, en de anderen, die dat negativisme stilaan beu zijn. Toen de goal viel, juichten de meeste fans. Maar dat was niet naar de zin van die paar tientallen heethoofden. Een zege paste niet in hun kraam. Vandaar dat de zaken even uit de hand liepen."

  Maar heel wat supporters vertelden een ander verhaal aan Sporza. Net de fans die in stilte protesteerden, werden na de goal de schietschijf en kregen de klappen.

  Onze voetbalman Peter Vandenbempt houdt er dan ook aan om zijn woorden te nuanceren. "Als het klopt dat de fans die bleven zitten de klappen kregen, dan heb ik mijn mening gebaseerd op verkeerde informatie."

  "Ik vond het flauwekul om vierende fans klappen te geven en vroeg me af of die mensen het nog goed meenden met de club. Maar dan was mijn mening over die "fanatiekelingen" niet correct."

  "Wie de klappen ook gaf, ik kan er niet bij dat er gevochten werd. Genk komt zowaar op vier punten van leider Anderlecht", zegt Vandenbempt.

  Genkse fans raken onderling slaags na 0-1