• home
 • video
 • pas verschenen

  Acerta Brussels Ekiden, met alle Borlées, is een groot succes

  De voltallig Borlée-familie liep mee op de Ekiden.

  Rond het Brussels Koning Boudewijnstadion vond zaterdagmiddag de Acerta Brussels Ekiden plaats, de grootste aflossingsmarathon ter wereld. Ook de familie Borlée verscheen voltallig aan de start. De opbrengst ging naar het goede doel.

  Het is ondertussen al de elfde editie van de Ekiden. Dit jaar stonden meer dan 1600 teams, dat zijn er honderd meer dan vorig jaar, goed voor 9600 lopers aan de start.

  Ook de voltallige Borlée-familie nam deel. Jacques, Kevin, Jonathan, Olivia en Dylan liepen de wedstrijd elk met een eigen team. Het geld dat ze verzamelden ging integraal naar het goede doel. Dat was dit jaar SOS Kinderdorpen.

  De opbrengst van deze editie, 25000 euro, werd voor de start van de race officieel overhandigd. De Ekiden werd gewonnen door Saucony, zij legden de marathon af in 2u12'03". Het snelste bedrijven team was de NMBS met een tijd van 2u29'41".