• home
 • video
 • pas verschenen

  Mile Svilar: "Ooit wil ik eerste doelman worden bij Anderlecht"

  Mile Svilar: "Voorlopig lukt combinatie school-voetbal erg goed."

  De opvolging van Ratko Svilar, jarenlang het betrouwbare sluitstuk van Antwerp FC, lijkt verzekerd. Zijn zoon Mile Svilar speelt bij de jeugd van Anderlecht en koestert hoge ambities. "Ik wil doorbreken bij Anderlecht en mijn plaats in de eerste ploeg verdienen."

  Mile Svilar is één van de jeugdspelers die het "Purple Talents" programma volgt. Dat stelt het behalen van een hoger secundair diploma voorop. “Het is niet altijd makkelijk om school en voetbal te combineren”, weet Svilar.

  “Ik train zeven keer per week, maar daarnaast studeer ik ook nog economie. Door het voetbal mis ik soms lessen en heb ik weinig tijd, maar voorlopig slaag ik erin om voetbal en school te combineren."

  Vader Ratko Svilar treedt hem hierin bij. “School is voor mij nog belangrijker dan voetbal want je weet nooit wat er gebeurt. Dankzij Anderlecht kan Mile deze twee perfect combineren.”

  "Je kan me vergelijken met Manuel Neuer"

  De jonge doelman wordt gezien als een groot talent en het is zijn droom om bij Anderlecht door te breken. “Ik ben hier bijzonder gelukkig. De begeleiding is top en ik leer elke dag bij. Op termijn wil ik hier eerste doelman worden."

  "Wat mijn kwaliteiten zijn? Ik ben zeer snel en speel gemakkelijk mee. Een beetje zoals Manuel Neuer bij Bayern München. Ik leer ook heel veel van mijn vader. Vroeger stond hij telkens achter het doel om mij richtlijnen te geven, maar nu coacht hij enkel vanaf de zijlijn”, besluit Svilar.