• home
 • video
 • pas verschenen

  Wijnants: "De Genk-supporter is een heel ontevreden mens"

  "De supporters voelen zich in de steek gelaten door spelers en bestuur."

  Racing Genk belegt vanavond een vergadering om de plooien met de achterban opnieuw glad te strijken. Dat wordt volgens Sporza-journalist Stef Wijnants geen koud kunstje. "Er werden de laatste maanden diepe kloven geslagen. De Genk-supporter voelt zich in de steek gelaten."

  Racing Genk ontvangt vanavond 480 trouwe supporters. Zij mogen op een speciale vergadering vragen stellen aan Herbert Houben, Patrick Janssens en Alex McLeish. Genk hoop zo de rust te doen terugkeren.

  "Ik vraag me af hoe dat praktisch kan", vertelt Stef Wijnants op Radio 2. "Genk zal goed georganiseerd moeten zijn om al die emotionele supporters onder controle te houden."

  "Het is al meer dan een half jaar onrustig in Genk. Er hangt een negatieve sfeer in de tribunes, gelatenheid. De supporters hebben het gevoel dat ze hun Genk kwijt zijn. Ze werden in de steek gelaten door de spelers en het bestuur."

  "Ik weet niet of dat met een vergadering allemaal op te lossen valt. Ik denk dat de club de ernst van de situatie niet beseft. Ze denken dat alles weer peis en vree zal zijn na drie overwinningen. Daar vrees ik voor. Er zullen heldere en concrete voorstellen moeten komen."

  "De Genk-bezoeker is een heel ontevreden mens. De club is vervreemd van zijn aanhang. En dat zal niet zomaar met een vergadering te herstellen zijn."