• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Genechten ruilt Lotto-Belisol voor IAM

  Van Genechten veroverde dit seizoen de bloemen in o.a. de Druivenkoers.

  Lotto-Belisol neemt volgend seizoen afscheid van sprinter Jonas Van Genechten, die naar IAM Cycling verkast. "Ik zal vaak mijn eigen kans mogen gaan in de sprint", zegt de 28-jarige spurter in La Dernière Heure.

  Jonas Van Genechten ontbolsterde dit seizoen volledig met zeges in de GP Fourmies, de Druivenkoers en de vierde rit in de Ronde van Polen.

  "Maar Jonas zal in 2015 niet langer deel uitmaken van het team", stelt Lotto-Belisol op zijn site. "Niettegenstaande de makelaar en renner zich akkoord hadden verklaard met de voorwaarden voor een nieuw en fel verbeterd contract, hebben zij alsnog gekozen om volgend jaar voor een andere ploeg actief te zijn."

  Die andere ploeg is IAM, het team van onder anderen Sylvain Chavanel en Mathias Frank. "Maar het is nog wat vroeg om erover te spreken", zegt Van Genechten in La Dernière Heure. "Het is vooral een sportieve keuze."

  "Ik zal vaak mijn eigen kans mogen gaan in de sprints ondanks de aanwezigheid van snelle mannen zoals Haussler en Pelucchi. Ik heb er een mooie toekomst."

  Drie seizoenen droeg Van Genechten het shirt van Lotto-Belisol. "Ik ben heel blij dat ik destijds een kans gekregen heb bij Lotto. Aan de zijde van Greipel heb ik veel progressie gemaakt, maar ik mocht ook vaak voor eigen rekening rijden. Ik bedank Lotto dan ook voor de mooie jaren."