• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme: "Achterstand op Anderlecht zo snel mogelijk goedmaken"

  Michel Preud'homme is op zijn hoede voor Lokeren.

  Komend weekend nemen Lokeren en Club Brugge het tegen elkaar op. Vorig jaar trok Club Brugge vier keer aan het langste eind en dat ambieert Michel Preud'homme, die zondag voor de 50e keer plaatsneemt op de Brugse bank, nu ook.

  Lokeren staat momenteel op een gedeelde tweede plaats in de rangschikking met een puntje meer dan Club Brugge. Dat het dan ook geen hapklare brok wordt voor de West-Vlamingen, dat beseft Preud'homme maar al te goed.

  "Lokeren is een vaste waarde geworden in play-off I. Dat hebben ze te danken aan het feit dat ze al jaren met dezelfde ploeg en trainer kunnen werken. Van die goede aanpak plukt het nu de vruchten."

  Vorig seizoen won Club Brugge vier keer tegen Lokeren, maar dat is voor Preud'homme zeker geen garantie op een nieuw succes. "Tegen Lokeren is het nooit gemakkelijk. We hebben vorig jaar vier keer keihard moeten knokken."

  Voorlopig moet Club Brugge het wel stellen zonder sterkouder Björn Engels. Toch moet die blessure opgevangen kunnen worden zegt de Club-trainer. "Een centrale positie in het hart van de defensie is voor Menegazzo, Simons en Silva allerminst onbekend terrein.”

  Een overwinning is absoluut noodzakelijk voor Club Brugge. "We gaan voor niets minder dan de drie punten naar Daknam. Het is belangrijk dat we de kloof met Anderlecht zo snel mogelijk goedmaken."

  "Blessureleed kostte ons vorig seizoen de titel"

  De blessure voor Engels zorgt ook voor een mogelijkheid minder achteraan. "Je kunt pas roteren als iedereen fit en in vorm is. Op uitzondering van Engels is dat vandaag nog steeds het geval. Tot nader orde zullen we dus blijven roteren.”

  "Deze (vernieuwde) groep beseft zeer goed dat het blessureleed ons afgelopen seizoen de titel kostte. We streden toen slechts op één front. Vandaag zijn we op drie fronten actief. We willen daar het maximum uithalen. Dat zal alleen lukken als iedereen scherp is en vooral collectief handelt. Niemand mag de individuele toer opgaan.”