• home
 • video
 • pas verschenen

  Leekens: "Mensen klampen me aan om me te feliciteren"

  Georges Leekens staat op een zucht van de Africa Cup met Tunesië.

  Na een zege tegen Senegal woensdag staat Georges Leekens met Tunesië op een zucht van de Africa Cup. "Ik heb de negatieve sfeer kunnen ombuigen", zegt de Belgische coach, die in maart door Tunesië werd ingehaald om de nationale ploeg uit een dip te halen en te verzoenen met de misnoegde fans.

  Tunesië klopte Senegal, toch de groepsfavoriet, thuis met een doelpunt in de extra tijd: 1-0. Het won in de voorronde van de Africa Cup al drie keer en speelde één keer gelijk. Het heeft nog 1 punt nodig en dat kan het volgende maand halen bij zwak broertje Botswana.

  "Dit is toch een beetje onverwacht. Maar het land staat wel opnieuw achter het elftal", zegt de 65-jarige oefenmeester in Het Laatste Nieuws.

  "Toen ik begon, had het publiek geen vertrouwen meer in de nationale ploeg. De fans konden zich niet meer vereenzelvigen met de spelers. Gelukkig kon ik die negatieve sfeer snel ombuigen."

  Leekens moet het doen met jonge jongens: "Maar er is veel potentieel. Ze zijn het niveau waard van de Europese subtop. En qua mentaliteit en karakter is dit een van de beste groepen die ik trainde."

  "Tunesië mag dromen, ik doe dat niet"

  Door de successen wordt Leekens op handen gedragen in het Noord-Afrikaanse land. "De waardering is top, ik voel veel respect voor mijn werk. Op straat klampen mensen me aan om me te feliciteren."

  "De Tunesiërs mogen evenwel dromen, ik doe dat niet. Het grote succes zal nog niet voor morgen zijn, dus is het mijn taak om de voeten op de grond te houden. We zitten nog steeds in volle ontwikkeling. De eerstvolgende stap moet de Africa Cup zijn, niet meer, maar ook niet minder."