• home
 • video
 • pas verschenen

  Europcar stopt eind volgend seizoen met sponsoring wielerploeg

  Thomas Voeckler werd vorige weekend nog tweede in Parijs-Tours.

  Het Franse autoverhuurbedrijf Europcar stapt eind 2015 uit de wielrennerij. Ploegleider Jean-René Bernaudeau moet dus op zoek naar een nieuwe sponsor voor zijn sterkhouders Thomas Voeckler en Pierre Rolland.

  "We staan voor het vijfde seizoen aan de zijde van Jean-René Bernaudeau, maar hebben beslist dat het ook het laatste wordt. We delen die beslissing nu al mee, zo is er meer tijd om een nieuwe geldschieter te vinden", klinkt het in een mededeling.

  Eind 2011 nam Europcar de sponsoring van het Franse team over van Bouygues Telecom. Het heeft onder meer Thomas Voeckler, die in 2011 lang in het geel reed in de Tour, en Pierre Rolland, de vijfde van de Giro dit jaar, in dienst.