• home
 • video
 • pas verschenen

  Nigeria neemt afscheid van Stephen Keshi

  Keshi won vorig jaar de African Cup of Nations met Nigeria.

  Stephen Keshi is niet langer bondscoach van Nigeria. De ex-speler van Anderlecht leidde zijn nationale selectie naar de achtste finales op het WK in Brazilië, maar moet nu een stap opzij zetten door de teleurstellende resultaten in de kwalificaties voor de African Cup of Nations.

  Nigeria won gisteren de interland tegen Soedan met 3-1, maar de Nigeriaanse Voetbalbond besloot toch om Stephen Keshi te bedanken voor bewezen diensten. Nigeria, dat vorig jaar de African Cup of Nations won (foto), staat pas derde in groep A met vier punten uit vier duels.

  De twijfel rond Keshi zwol aan, nadat Nigeria in de achtste finales werd uitgeschakeld door Frankrijk op het WK. Zijn driejarig contract liep af en de recente resultaten (vijf nederlagen, vijf puntendelingen en een overwinning) spraken niet in zijn voordeel.  Keshi kon geen contractverlenging losweken.

  "De laatste drie jaar heeft Keshi schitterende dingen verwezenlijkt met de nationale ploeg", reageert de voetbalbond. "Maar in het belang van het Nigeriaanse voetbal ontheven we hem van zijn taken als bondscoach."

  De vorige bondscoach Shuaibi Amodu neemt voorlopig het roer over tot een nieuwe kandidaat wordt aangesteld. Amodu werd vier jaar geleden ontslagen bij de nationale ploeg.