• home
 • video
 • pas verschenen

  Dzeko: "Kompany was blij met een punt"

  Edin Dzeko scoorde tegen zijn City-ploegmaat Kompany.

  Edin Dzeko heeft gisteren met zijn 38e goal voor Bosnië een punt verzekerd tegen België. "Wij hadden de beste kansen, maar zijn toch blij met een punt", zegt de ploegmaat van Vincent Kompany bij Manchester City aan Sporza. Miralem Pjanic was ook blij: "Voor Radja, voor de goal die hij maakt", zegt hij over zijn ploegmaat bij Roma.

  Dzeko vond wel dat zijn team het meest aanspraak mocht maken op de zege: "Wij hadden de betere kansen, vooral in de tweede helft. Met mijn kopbal en Pjanic die alleen voor de doelman komt. Maar op het eind kunnen beide teams wel tevreden zijn met een punt."

  Scoren tegen Kompany lijkt een persoonlijke overwinning: "Zo zou je het kunnen stellen", glimlachte de spits. "Maar we wilden de drie punten. Uiteindelijk zijn we blij met een punt, en dat was België ook. Dat zei Kompany me toch na de match."

  "Het was al bij al een goeie wedstrijd met heel aanvallend spel van beide teams en veel kansen. Het was een leuke avond voor de fans."

  Pjanic: "Ik ben blij voor Radja"

  Naast Dzeko is ook Pjanic de vedette bij Bosnië. Ook hij zorgde gisteren voor het nodige gevaar: "Het was een moeilijke match, maar we hebben geprobeerd om goed te spelen. We pakken een punt, dat is het enige dat telt."

  Pjanic lag aan de basis van de 1-0: "Ik heb eerst wat gewacht. Ik keek naar Edin en gaf hem de bal. Ik ben blij dat hij scoort."

  "Maar ik ben ook blij voor Radja dat hij op zijn beurt een doelpunt maakt. Ik kan nog altijd niet begrijpen dat hij niet naar het WK mocht."

  "Maar ik ben tevreden dat hij nu gewaardeerd wordt in België. Zo’n prachtige speler verdient wat hem nu overkomt. En in de toekomst zal hij nog van belangrijke waarde zijn voor België, want we weten in Rome hoe hij kan voetballen."

  "Na de 1-1 probeerde ik met een lobbal de doelman nog te verschalken, maar jammer genoeg werd de bal nog van de lijn gered."