• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Courtois: "Job van keeper om geconcentreerd te blijven"

  Courtois verwacht meer werk tegen Bosnië.

  Thibaut Courtois heeft tegen Andorra een rustig avondje beleefd en moest zich niet vuil maken. "Maar je moet wel blijven opletten, want je wil toch de nul houden. Bosnië zal wel veel moeilijker worden."

  Thibaut Courtois werd door Andorra geen enkele keer getest, wat een verschil met een week vol scans en tests om te zien of hij geen hersenschade overhield aan een botsing van vorig weekend. Hij kwam daardoor ook later aan bij de Rode Duivels.

  "De pers heeft daar wel meer commotie over gemaakt dan nodig. Ik had enkel wat hoofdpijn. Chelsea wilde geen risico nemen en keek streng toe op de onderzoeken. Maar ik deed wel oefeningen en keeperstrainingen in Londen."

  "Tegen Andorra had ik een van mijn rustigste avonden in mijn carrière. Maar je moet wel opletten en bijsturen als de verdedigers uit positie lopen. Op een bepaald moment stond enkel nog Vincent achterin en je wil toch die nul houden."

  "Je moet 90 minuten geconcentreerd blijven. Stel je maar voor dat die Andorrees de bal goed geraakt had bij zijn schot vanaf 40 meter. Het is niet altijd makkelijk om de focus te houden, maar dat hoort erbij als keeper."

  "Bosnië wordt moeilijke match"

  De match maandag bij Bosnië wordt wellicht andere koek. "De match tegen Andorra was er geen maatstaf voor. Het wordt moeilijk bij Bosnië, dat moet winnen", zegt Thibaut Courtois.

  "We willen zeker de drie punten meepakken uit Bosnië. Het is sowieso beter om nu al die kloof te slaan en hen met een 1 op 9 achter te laten. Wie weet gaan ze over een jaar weer beter spelen en alles winnen. Als wij zegevieren, hebben we toch een goeie start om op voort te bouwen."