• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  CAF: "Kalender Afrika Cup wordt niet gewijzigd"

  Normaal gezien wordt er in Marokko een opvolger voor Nigeria bepaald.

  De Afrikaanse Voetbalconferentie (CAF) heeft bevestigd dat de Africa Cup volgend jaar zeker doorgaat. Organisator Marokko had, uit vrees voor ebola, gevraagd voor uitstel. Opvallend is dat het CAF niet vermeldde dat het toernooi in Marokko zal plaatsvinden.

  De Africa Cup wordt in principe gehouden van 17 januari tot 8 februari 2015. De regering van Marokko, organisator van het toernooi, had het CAF gevraagd om het evenement uit te stellen, vanwege het ebolavirus. Het CAF lijkt niet in te gaan op de vraag, al vermeldt het niet dat de Africa Cup in Marokko zal doorgaan.

  "Een wijziging van de kalender van de Africa Cup is niet aan de orde", klinkt het in een persbericht. "Het verzoek zal op de volgende bijeenkomst van het uitvoerend Comité  van het CAF, op 2 november in Algiers, behandeld worden."

  Verder benadrukt de organisatie dat de Africa Cup, sinds zijn ontstaan in 1957, nog nooit zijn programma heeft moeten wijzigen. Marokko zou volgend jaar, na 1988, voor de tweede keer in zijn geschiedenis het toernooi organiseren.