• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Brazilië wint 'superclassico' makkelijk van Argentinië

  Brazilië won van Argentinië dankzij twee doelpunten van Tardelli.

  Brazilië en Argentinië hebben in een door smog bedekt Peking een oefenwedstrijd tegen elkaar gespeeld. In de 'superclassico' haalde de ploeg van Neymar met 0-2 van de blauw-witten van Messi. Allebei de doelpunten werden gemaakt door Tardelli.

  Argentinië en Brazilië zijn momenteel allebei bezig met een kleine Aziatische tour. De twee Zuid-Amerikaanse grootmachten verzamelde in een uitverkocht Vogelneststadion voor een 'superclassico', in een door smog omgeven stad.

  Beide ploegen begonnen gretig aan de wedstrijd, maar het waren de Brazilianen die op voorsprong kwamen. Ex-PSV-speler Tardelli schoot na een klein halfuur de bal mooi met een volley voorbij de Argentijnse keeper Romero. Messi had nog voor de rust de kans om de score in evenwicht te brengen, maar Jefferson stopte zijn penalty (foto).

  Na de rust leek Brazilië het best te aarden in de weersomstandigheden. Argentinië kreeg geen enkele noemenswaardige kans meer en op het uur kopte alweer Tardelli de 0-2 op het bord. Daarna verdween het tempo volledig uit de wedstrijd en was het hijgen en zweten tot het laatste fluitsignaal.