• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rayo Vallecano roept spits terug uit angst voor ebola

  Bangoura in het shirt van Rayo Vallecano.

  Rayo Vallecano heeft zijn spits Lass Bangoura opgedragen om halsoverkop zijn reis richting zijn thuisland Guinee af te breken. De Spaanse eersteklasser vreest de ebola-epidemie die woedt in West-Afrika.

  De 22-jarige Bangoura was maandag vanuit Spanje vertrokken richting Guinee om een interland af te werken met zijn land. Tijdens een overstap op de luchthaven van Casablanca in Marokko kreeg hij telefoon van zijn club. Rayo Vallecano droeg hem op om onmiddellijk naar Spanje terug te keren uit vrees voor het ebolavirus.

  De speler zelf probeerde zijn club nog te overtuigen dat het risico in zijn land niet groot is, maar die boodschap viel in dovemansoren. Bangoura deed uiteindelijk wat hem gevraagd werd, maar was niet gelukkig met de beslissing van zijn werkgever.

  "Zo moeten terugkeren stoort me. Ik wilde voor mijn land spelen", liet Bangoura weten. "In de Guineese hoofdstad Conakry is er helemaal geen sprake van ebola. De fans zullen dit niet graag zien gebeuren. Ik weet zelfs niet of ik na dit incident nog een oproepingsbrief mag verwachten."