• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Clijsters: "Grote namen en top 20-speelsters in Antwerpen"

  Ex-toptennisster Kim Clijsters is de toernooidirectrice van het WTA-toernooi.

  Van 9 tot en met 15 februari 2015 kunt u opnieuw naar vrouwentennis van de bovenste plank gaan kijken in Antwerpen. Toernooidirectrice Kim Clijsters haalt de crème de la crème naar de Diamond Games. "We mikken op een aantal grote namen en meerdere speelsters uit de top 20", vertelt ze.

  "Na zeven jaar zal er opnieuw op het hoogste niveau getennist worden in Antwerpen", kondigt een trotse Kim Clijsters aan.

  WTA-Antwerpen is een van de 21 toptoernooien, de zogenaamde "premier events", net onder de grandslamtoernooien op de kalender van het vrouwencircuit. De Diamond Games wordt volgend jaar de eerste van het seizoen in Europa.

  De traditie in Antwerpen blijft behouden: de inzet van het toernooi is een gouden, met diamanten bekleed racket (4,5 kg goud en 2008 diamanten). Samen 1,5 miljoen dollar waard. Wie twee keer wint in drie jaar tijd krijgt het racket mee.

  "Geloof me: dat is een serieuze extra aantrekkingskracht voor de tennisvrouwen", weet toernooidirectrice Clijsters. "We streven in de eerste plaats naar een zeer sterke competitie en we mikken op een aantal grote namen en meerdere speelsters uit de top 20. Dan helpt zo'n trofee zeker!"