• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tuerlinckx: "Steken er met 4 ploegen bovenuit"

  Red Dragon Hendrik Tuerlinckx wil de titel met Roeselare verlengen.

  De nieuwe volleybalcompetitie staat in de steigers. Vanaf volgend weekend verdedigt Roeselare zijn titel. Hendrik Tuerlinckx, vorig seizoen verkozen tot Speler van het Jaar, weet dat zijn ploeg ambitieus blijft en zijn titel wil verlengen.

  "We hebben een goeie oefencampagne achter de rug met de winst in de Supercup erbij. We toonden dat we klaar zijn voor het nieuwe seizoen", vertelt de bebaarde aanvaller van Roeselare (foto).

  "Bij Roeselare is de ambitie altijd dezelfde. We willen de finale van de play-offs, de finale van de beker en de tweede ronde in de Champions League halen. We hebben ook een kern met spelers die voor elkaar door het vuur gaan. Deze ploeg is sterk door het geheel."

  "Over de concurrentie is het moeilijk om nu al uitspraken te doen. Antwerpen heeft individuele klasse, maar dan moet het nog klikken. En Asse-Lennik en Maaseik zijn dan weer flink versterkt."

  "We steken er met vier ploegen bovenuit. Daartussen zal het gaan en wellicht spannend worden. Ik ben alvast nieuwsgierig naar het niveau dat de andere ploegen zullen halen."

  "Individuele prijs is maar leuk extraatje"

  Hendrik Tuerlinckx werd vorig seizoen uitgeroepen tot "Speler van het Jaar". "Dat is maar een leuk extraatje en zeker niet het doel bij het seizoensbegin. Het bezorgt me veel meer vreugde om kampioen te worden dan zo'n verkiezing", zegt de 26-jarige international.

  "Ik maakte de keuze om bij Roeselare te blijven en niet naar het buitenland te gaan omdat ik hier graag ben en het gevoel heb dat ik nog veel kan leren van coach Rousseaux. Het zal een mooie aanbieding moeten zijn voor ik hier vertrek."