• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sysmans zegt zwembad vaarwel voor Gent-doelman Sels

  Jolien Sysmans en Matz Sels

  Jolien Sysmans zet een punt achter haar carrière. De 22-jarige zwemster wil zich richten op de loopbaan van haar vriend, AA Gent-doelman Matz Sels.

  "Matz leeft, net zoals ik altijd heb gedaan, voor zijn sport. Hij zal nu vroeger moeten opstaan dan ik. Ik heb geen verplichtingen meer en kan mij focussen op hem", vertelt Jolien Sysmans in Het Laatste Nieuws.

  "Ik zal er volledig voor Matz zijn en zal al zijn matchen bijwonen. Daar kijk ik echt naar uit. Net als mijn ouders heeft Matz mij altijd gesteund in het zwemmen, nu ga ik hem helpen waar mogelijk."

  Belgisch recordhoudster 50 meter vrij

  Jolien Sysmans nam in 2012 deel aan de Olympische Spelen in Londen, waar ze werd uitgeschakeld in de reeksen van de 50 meter vrije slag. Ze zwom Europese en wereldkampioenschappen, maar haalde geen medaille. Vandaag heeft Sysmans de Belgische records in handen op de 50 meter vrij in klein (24"88) en groot bad (25"37).