• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Naessens: "Zelfs als we zakken, blijft Dury aan boord"

  Naessens: "Dury zal zijn capaciteiten als manager moeten tonen."

  Willy Naessens, CEO van Zulte Waregem, is door de slechte resultaten van zijn club gedwongen om in de spiegel te kijken. "We zijn vandaag de slechtste club in eerste klasse. Dat zijn naakte cijfers, maar alles is aanwezig om die situatie om te keren."

  Zulte Waregem heeft al betere tijden gekend in eerste klasse. Eén overwinning, zes nederlagen en drie puntendelingen, waarvan de 3-1-nederlaag tegen Lierse de zwaarste klap was.

  Maar toen Dury in 2012 weer aantrad, stond de club 14e na 19 speeldagen. "Toen was er paniek, vandaag is er rust. Ondanks de slechte resultaten hebben we veel meer het gevoel dat alles in orde zal komen", stelt Willy Naessens in Het Laatste Nieuws.

  "Essevee is in twee jaar tijd veel professioneler geworden. We hebben ook meer kwaliteit in de kern. Genoeg voor Play-off 1, dachten we, maar achteraf gezien hebben we ons daarin vergist. Vooral het vertrek van Sven Kums (naar AA Gent, red.) is problematisch gebleken. En Thorgan Hazard vervang je ook niet zomaar. Waardige vervangers groeien niet aan de bomen."

  "Maar we zijn zeker niet perfect. We hebben meer dan één fout gemaakt het voorbije jaar. Misschien moeten we eens bekijken of we in bepaalde dossiers op de juiste manier zijn omgegaan met spelers of met de omstandigheden."

  Naessens: "Krediet van Dury is eindeloos"

  Maar Naessens (foto) zal de schuld niet bij trainer Francky Dury leggen. "Zijn krediet is eindeloos. En dat is belangrijk als signaal naar de spelers. Als er veel ontevreden spelers zijn, dan proberen ze via het bestuur tweedracht te zaaien, maar bij ons zal dat nooit lukken. Zelfs als we dit seizoen zakken, blijft Dury aan boord."

  "Maar hij zal wel zijn capaciteiten als manager moeten tonen. Iedereen beseft nu dat we moeten denken als een degradatiekandidaat en niet langer als een ploeg voor play-off 1. Dat vergt van iedereen een andere ingesteldheid."

  "We zijn vandaag de slechtste club in eerste klasse, dat zijn naakte cijfers, maar alles is aanwezig om die situatie om te keren."