• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nainggolan: "Het maakt niet uit of ik speel"

  Nainggolan maakt het mooie weer bij Roma. Straks ook bij de Duivels?

  Door de blessure van Axel Witsel zou Radja Nainggolan wel eens aan de aftrap kunnen verschijnen tegen Andorra. "Ik ben blij met de aandacht in België voor mijn prestaties", zegt Nainggolan. "Maar misschien verdiende ik die aandacht al eerder."

  Het gaat Radja Nainggolan dit seizoen voor de wind bij AS Roma. Zowel in de Serie A als in de Champions League speelt hij een sleutelrol bij de Romeinen.

  "Het draait inderdaad uitstekend bij Roma", vertelt Nainggolan aan Sporza. "Tegen Juventus hebben we afgelopen weekend wel pech gehad (Roma verloor met 3-2, red). "

  "Maar in de Champions League zitten we in een zware groep en sprokkelden we toch al 4 op 6 tegen twee kampioenenploegen (Manchester City en CSKA Moskou, red)."

  "Toen ik vorig seizoen aankwam in Rome, dacht ik: "Ik zal een aanpassingsperiode nodig hebben." Maar ik ben snel in de basis gekomen en kreeg veel speelminuten."

  "Dit seizoen heb ik nog meer verantwoordelijkheid gekregen. De trainer verlangt veel van mij, waardoor het belangrijk is om telkens goed te presteren. Ik probeer alle opdrachten tot de perfectie uit te voeren."

  "Het maakt niet uit of ik begin tegen Andorra"

  Het afgelopen jaar klaagde Nainggolan een beetje over het gebrek aan waardering voor hem in België. "Mijn prestaties van de voorbije jaren kwamen weinig in de kijker. En daarmee had ik het wel wat moeilijk."

  "Dat komt waarschijnlijk omdat ik nooit in de Belgische competitie gespeeld heb en niet bekend was in België. Maar sinds mijn twee sterke CL-duels begin ik meer aandacht te krijgen. Dat doet deugd. Maar misschien verdiende ik die aandacht wel wat eerder."

  Door het uitvallen van Axel Witsel heeft Nainggolan een basisstek in het vizier tegen Andorra vrijdag. "Mij maakt het niet of ik aan de aftrap kom. Voor mij is het gewoon belangrijk dat ik altijd deel uitmaak van de spelersgroep."

  "Ik was dan ook teleurgesteld dat ik niet in de WK-selectie zat. Ik vond dat ik die plek bij de 23 wel verdiend had, maar ik respecteer altijd de keuzes van de trainer."

  Tijdens zijn speelminuten bij de Rode Duivels gaf Nainggolan tot nu toe een wat nerveuze indruk. "Dat is een beetje normaal. Als je maar tien minuten krijgt om je te bewijzen, lukken zelfs de gemakkelijkste acties niet meer."

  Mertens: "Ik wil aan de aftrap staan"

  Ook Dries Mertens gooit hoge ogen in Italië bij Napoli. "Ze zijn heel tevreden over mij. Het is jammer dat we geen Champions League spelen, maar we hebben de knop al omgedraaid. De eerste zes maanden van het seizoen zijn altijd wel een beetje zwaar. Je speelt twee wedstrijden per week. Maar ik ben niet moe, ik zit lekker in mijn vel."

  Mertens hoopt dus op veel speelminuten bij de Rode Duivels. "Ik doe er alles aan. Ik wil vrijdag en maandag spelen. Liefst in de basis natuurlijk, maar de coach beslist. We zullen Andorra niet onderschatten, dat is onze sterkte. We moeten en willen vrijdag al drie punten pakken."

  "Het is weer een blij weerzien. De sfeer in de groep zit meteen goed. Dat is eigenlijk altijd al zo geweest sinds ik bij de Duivels ben. Misschien ligt dat wel aan mij, maar misschien ook aan de anderen. Het is leuk om weer in België te zijn."