• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Denayer: "Was toch wat verrast door mijn selectie"

  Met Jason Denayer mochten de Rode Duivels gisteren een nieuw gezicht verwelkomen op training. De 19-jarige Celtic-verdediger was tevreden na zijn eerste werkdag. "Ik ben goed verwelkomd door alle spelers."

  "Het was een goeie eerste dag", vertelde Denayer na afloop bij Sporza. "Ik ben goed verwelkomd door alle spelers. Op training hebben we ons geamuseerd. Wie zich om mij bekommerd heeft? Vooral Kompany, Origi en Januzaj."

  De selectie van Denayer was toch eerder verrassend. Voelt hij dat zelf ook zo aan? "Ik was op de hoogte van de geruchten, maar ik dacht niet dat ik voor een kwalificatie-interland zou worden opgeroepen. Ik was dus wel wat verrast."

  Denayer omschrijft zichzelf als een "vrij snelle verdediger die graag over de grond voetbalt". "Ik heb aan maturiteit gewonnen en heb vooruitgang geboekt in mijn positiespel. Dat was het probleem op de Académie (van Jean-Marc Guillou, die ook de Ivorianen van Beveren lanceerde). Daar speelden we nauwelijks met 11 tegen 11. Er is progressie, maar er is nog werk."

  Denayer is eigendom van Manchester City, maar wordt uitgeleend aan Celtic Glasgow. "De Schotse competitie verschilt niet zo veel van de Engelse. De Premier League is de beste competitie ter wereld. We zijn dus het kleine broertje."

  Wat verwacht Denayer, tot slot, van zijn korte verblijf bij de Duivels? "Ik wil me vooral integreren in de groep en de spelers leren kennen. En misschien kan ik wel wat speelminuten verzamelen."

  "Liedje zingen geeft me veel meer stress"

  Nieuwkomers bij de Rode Duivels worden "gedwongen" om voor de spelersgroep een liedje te zingen. Het tafereel is niet meteen weggelegd voor Jason Denayer. "Ik breek er al enkele dagen mijn hoofd over", gaf de Rode Duivel nog mee.

  "Dat liedje geeft me meer stress dan de trainingen. Ik denk dat ik voor 'I believe I can fly' van R.Kelly ga. Die melodie lijkt me niet te moeilijk."