• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Botsing van Courtois zorgt voor helm-discussie

  Botsing van Courtois zorgt voor discussie.

  Moeten doelmannen preventief een helm dragen? Die discussie laait op na de botsing van Rode Duivel Thibaut Courtois vorig weekend. "Is de tijdsgeest rijp voor een helm op het veld?", vraagt dokter Indeherberge zich af.

  Genk-arts Stijn Indeherberge deelt de mening dat doelmannen na een botsing enkele maanden hun hersenen extra zouden moeten beschermen met een helm.

  "We weten nog niet alles over de hersenen en welke schade door een hersenschudding veroorzaakt wordt. We zien bijvoorbeeld wel dat bij spelers na een hersenschudding meer musculaire blessures opduiken", zegt Indeherberge.

  "De vraag is natuurlijk of de tijdsgeest er klaar voor is. Je kunt het vergelijken met motorrijden. 30 jaar geleden droeg niemand een helm op zijn motor en nu doet iedereen het."

  "Ook fietsers dragen nu veel meer een helm dan vroeger en in sommige skigebieden is de helm zelfs verplicht. Het wordt meer en meer naar waarde geschat."

  De Vlieger: "Ook op het veld komt helm van pas"

  Volgens Geert De Vlieger zal het zo'n vaart niet lopen. "Ik denk ook niet dat de job van keeper veel gevaarlijker is dan die van veldspeler. Je hebt bij momenten wel iets meer kans om dit soort blessures op te lopen, maar een helm kan ook op het veld van pas komen. Daar gebeuren ook botsingen."

  "Moet dan elke speler een helm aandoen? Dat zie ik niet meteen gebeuren", zegt Geert De Vlieger nog.