• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Speeldag 10: een spion, moppersmurf en de Balotelli-fan

  Moppersmurf Anthony Vanden Borre.

  De tiende speeldag van de Jupiler Pro League leverde slechts 16 doelpunten op, maar op en naast het veld viel er weer heel wat te beleven. Wij selecteerden voor u enkele opmerkelijke fragmenten: Youri Zidane, moppersmurf Vanden Borre, spion Buffel en Vincent Mannaert-Balotelli.

  Anderlecht - Racing Genk 0-0

  Slapstick aan het penaltypunt

  Anderlecht leek de jongste maanden eindelijk af te rekenen met het penaltytrauma, maar tegen Racing Genk voerde paars-wit pure slapstick op aan het penaltypunt. Aanvoerder Proto floot Tielemans terug, die zag hoe zijn vervanger Kabasele tegen de staak trapte.

  Wat voert Vanden Borre in zijn schild?

  Anthony Vanden Borre werkt aan zijn rentree en kwam zijn RSCA-maats aanmoedigen. Maar Vanden Borre werd duidelijk niet goedgemutst van het spelniveau.

  Tielemans in de voetsporen van Zidane?

  Youri Tielemans mocht dan wel geen penalty nemen, de Anderlecht-middenvelder speelde volgens zijn coach Besnik Hasi "zijn beste match van het seizoen". Dat illustreerde hij met een technisch hoogstandje.

  Spion Buffel probeert af te luisteren

  Besnik Hasi geeft enkele aanwijzingen aan Matias Suarez, Thomas Buffel probeert (on)subtiel mee te luisteren. Maar de Genk-middenvelder haalt er uiteindelijk zijn neus voor op.

  Club Brugge - Standard 3-0

  Mannaert in de voetsporen van Balotelli?

  Sukkelen met een hesje, het overkomt de grootsten op aarde. Mario Balotelli liet al meermaals zien dat hij een handleiding over het aantrekken van een opwarmingshesje dringend kan gebruiken, maar ook Club Brugge-manager Vincent Mannaert worstelt duidelijk met een promoversie.

  Mpoku mikt op eigen bank

  Paul-José Mpoku en zijn Standard-maats beleefden een frustrerende trip naar Brugge. Mpoku was het duidelijk niet eens met de beslissingen van scheids Luc Wouters en treft bij zijn woede-uitbarsting bijna zijn eigen bank.

  Lokeren - Oostende 3-1

  Dumesnil beleeft geen fijne invalbeurt

  Oostende-doelman Ovono kwam bij het tweede Lokeren-doelpunt hard met zijn hoofd tegen zijn doelpaal en moest noodgedwongen naar de kant. Zijn vervanger Jérémy Dumesnil beleefde geen aangename speelminuten: in tien minuten maakte hij een penaltyfout, ontsnapte hij aan de rode kaart, incasseerde hij een doelpunt en knoeide hij met een te korte terugspeelbal.

  Charleroi - Kortrijk 0-2

  Penneteau laat terugspeelbal zomaar schieten

  Het meeste pijnlijke doelpunt van de 10e speeldag viel in Charleroi-Kortrijk te noteren. Kortrijk kreeg een geschenk met een grote strik. Charleroi-doelman Penneteau liet een terugspeelbal van Dewaest zomaar onder zijn zool glippen.

  Moeskroen-Péruwelz - KV Mechelen 1-1

  Moeskroen-fans: "Merci Malines"

  Mooi gebaar in de tribunes tijdens Moeskroen-KV Mechelen: de thuissupporters zongen "Merci Malines" en hadden enkele spandoeken mee om de Mechelse fans te bedanken voor hun steun in 2009, toen het oude Moeskroen failliet dreigde te gaan. KV Mechelen onthaalde de actie op applaus.