• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dury: "Hebben maanden nodig om dit recht te zetten"

  Na tien speeldagen staat Zulte Waregem moederziel alleen op de laatste plaats. De balans van de troepen van Francky Dury oogt erg mager: één overwinning, zes nederlagen en drie puntendelingen. Sporza had een babbel met een aangeslagen, maar strijdvaardige coach. "We moeten beseffen dat we spelen voor het behoud", zegt Dury.

  Zulte Waregem vocht zaterdagavond een zespuntenwedstrijd uit met Lierse, maar kwam van een kale reis terug. Essevee verloor met 3-1 en kreeg ook twee keer rood. Door de nieuwe nederlaag staan Dury en co nu alleen laatste.

  "Als je vaststelt dat je na tien matchen 6 op 30 hebt, moet je niet veel praten en hard werken. We moeten beseffen dat we momenteel de zwakste ploeg in eerste klasse zijn."

  Dury had het de voorbije weken meermaals over een "leeggeroofd" team na het vertrek van onder meer Thorgan Hazard en Ibrahima Conté. "Maar ik wil niet meer over de voorbije transferperiode praten, dat hebben we al genoeg gedaan. We waren niet klaar en onze start was zwaar, maar we moeten onze eigen verantwoordelijkheid nemen."

  "Als je de vinger op de wonde legt, besef je dat je moet spelen voor het behoud. Deze situatie trek je ook niet snel recht. Dit zal maanden duren."

  "Ik hoop dat een overwinning volstaat om weer vertrokken te zijn, maar we moeten vooral de huidige situatie beseffen. Ik denk dat dat nog belangrijker is dan een eerste overwinning. Of sommige spelers de ernst nog niet begrepen hadden? Ik denk dat iedereen het nu wel beseft. We hebben zaterdag een peer gekregen die bij iedereen zeer hard aangekomen is."

  Niet alleen voor de club is de dramatische competitiestart erg pijnlijk, ook voor Dury is het slikken. "Ik heb al heel veel mooie momenten meegemaakt, maar dit is mijn moeilijkste periode. We kwamen uit een succesperiode en wilden opnieuw voor succes gaan."

  "Dit weegt op mijn schouders. Ik kijk er iedere dag naar. Ik kan het me niet permitteren om te zeggen dat het mij niet raakt."