• home
 • video
 • pas verschenen

  AZ en Van den Brom hebben mondeling akkoord

  John van den Brom was tot maart dit jaar coach van Anderlecht.

  John van den Brom wordt de nieuwe coach van AZ. De Nederlandse coach, vorig seizoen nog bij Anderlecht, zet normaal gezien na het weekend zijn handtekening. Van den Brom volgt Marco van Basten op, die door fysieke en mentale ongemakken een stap terug zette.

  Van Basten ruilde vorige zomer Heerenveen voor AZ. Maar in juli overleed zijn vader en niet lang daarna kreeg de voormalige Nederlandse international last van hartkloppingen.

  "Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat het vak van hoofdtrainer me steeds vaker fysiek en mentaal ongemakken bezorgt", zei de 49-jarige ex-coach, die bij AZ voortgaat als assistent-coach.

  AZ wou Van Bastens assistent Alex Pastoor doorschuiven naar de positie van hoofdtrainer. Maar beide partijen raakten het niet eens en de club uit Alkmaar kwam daarna snel bij Van den Brom uit.

  De 47-jarige Van den Brom was als coach al aan de slag bij AGOVV, ADO Den Haag, Vitesse en Anderlecht. Met de Brusselse club werd hij kampioen, maar in maart van dit jaar werd hij na tegenvallende resultaten op straat gezet.