• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt: "Weer in de kijker rijden bij Lotto"

  Thomas De Gendt: "Lotto droeg mijn voorkeur weg."

  Thomas De Gendt kan zijn carrière nieuw leven inblazen bij Lotto-Soudal. De 27-jarige allrounder heeft een contract van twee jaar getekend bij de opvolger van Lotto-Belisol. "Uit gesprekken met de ploegleiding bleek dat zij geloven dat ik mezelf en de ploeg in de kijker kan rijden. Dat is ook mijn doel", reageert De Gendt.

  Thomas De Gendt verlaat Omega Pharma-Quick Step, waar hij onderdak vond na het stopzetten van de Vacansoleil-ploeg. Bij Lotto-Soudal hoopt de 27-jarige renner aan te knopen met de successen van weleer.

  "Dat ik blij ben met deze overstap is vanzelfsprekend", vertelt Thomas De Gendt. "Lotto droeg mijn voorkeur weg."

  "Uit gesprekken met de ploegleiding bleek dat zij geloven dat ik mezelf en de ploeg in de kijker kan rijden. Dat is ook mijn doel: door een attractieve manier van koersen mooie prestaties nastreven."

  "Tegen een klassement in bijvoorbeeld het rondewerk van een week zeg ik geen neen, onder meer mijn tijdrit kan daarbij helpen, maar ik kijk er vooral naar uit om er te mogen invliegen."

  "Ik kan er goed inkomen dat er soms gewerkt moet worden voor een kopman, maar het is duidelijk dat deze ploeg zijn renners graag kansen geeft en dan is het aan de renner om die te grijpen."

  Thomas De Gendt in de Giro van dit jaar

  Komt Jasper De Buyst ook?

  Thomas De Gendt is de eerste echte nieuwkomer (na stagiair Tiesj Benoot) die Lotto vastlegt voor volgend seizoen. Ook Jasper De Buyst wordt genoemd. De 20-jarige belofte staat op het punt om de overstap te maken van Topsport Vlaanderen-Baloise.