• home
 • video
 • pas verschenen

  Club-voorzitter: "Nationaal stadion is totaal voorbijgestreefd"

  Een van de drie ontwerpen voor de nieuwe voetbaltempel in Brussel.

  Over de nieuwe voetbalarena in Brussel is het laatste woord nog niet gezegd. "Een nationaal stadion bouwen behoort niet tot de kerntaken van de bond", vindt Club-voorzitter Bart Verhaeghe. "De huidige en vorige wereldkampioen hebben ook geen nationaal stadion."

  Vorige week vrijdag heeft Brussel te horen gekregen dat in 2020 vier EK-wedstrijden in de Europese hoofdstad gespeeld worden. Daarom verrijst er een gloednieuwe voetbaltempel.

  "Een nationaal stadion is een totaal voorbijgestreefd idee", stelt Club-voorzitter Bart Verhaeghe in Sport/Voetbalmagazine. "De huidige en vorige wereldkampioen (Spanje en Duitsland, red.) hebben geen nationaal stadion. Wat is daar zaligmakend aan?"

  Steekt het dat Clubs rivaal Anderlecht zijn intrek zou nemen in het Eurostadion? "Ik wens alleen dat Anderlecht zijn verantwoordelijkheid opneemt en zijn eigen stadion bouwt en financiert."

  "Zo wil Europa het en zo is het voor iedereen een fair verhaal. Een nationaal stadion bouwen behoort niet tot de kerntaken van de bond."

  Over de eigen bouwplannen: "Zie het positief in"

  Hoe staat het ondertussen met de stadionplannen in Brugge? "We leven in Vlaanderen, hé", antwoordt Bart Verhaeghe. "Wij volgen de weg. Ik stel vast dat de minister enkele dagen terug het MER, het milieueffectrapport, voor de site opgestart heeft en dat het werk in gang schiet. Ik zie het positief in. Met Cercle is er een akkoord, met de stad is er zo goed als een overeenkomst."