• home
 • video
 • pas verschenen

  Pech voor Rosberg in Singapore, Hamilton is nieuwe WK-leider

  Nico Rosberg moet Singapore verlaten zonder punten.

  Lewis Hamilton (Mercedes) heeft de avondrace van Singapore gewonnen, de 14e Grand Prix van het Formule 1-seizoen. In het klassement wipt hij over ploegmaat Nico Rosberg, die al na 14 ronden de strijd moest staken. Wereldkampioen Sebastian Vettel finishte als tweede op het Marina Bay Street Circuit.

  De strijd om de zege was al voor de start gestreden. Polesitter Lewis Hamilton (foto) zag naast zich ploegmaat Nico Rosberg uitvallen. De Duitser kon niet meer schakelen en moest vanuit de pits vertrekken.

  Ook een nieuw hypermodern stuur bood geen soelaas. Rosberg moest zijn Mercedes na 14 rondes in de garage parkeren.

  De weg naar een zevende seizoenszege en de eerste plaats in het wereldkampioenschap lag open voor Hamilton. Met een kanonstart degradeerde hij de Grote Prijs van Singapore snel tot een strijd om de ereplaatsen.

  Die werd gewonnen door Sebastian Vettel (Red Bull). De wereldkampioen was op het stratencircuit ploegmaat Daniel Ricciardo en Ferrari-rijder Fernando Alonso te slim af. Vettel sloeg nog een pitstop over en reed zelfs even aan de leiding, maar op vers rubber Hamilton had hem snel weer te pakken.

  Rosberg: "De auto werkte helemaal niet"

  "Het was vreselijk om iedereen te zien vertrekken. Toen wist ik al dat mijn wedstrijd voorbij was", vertelde pechvogel Nico Rosberg. "Mijn stuur deed het niet. Ik moest twee versnellingen tegelijk schakelen, beschikte niet over de volledige kracht en kon mijn DRS (de beweegbare achtervleugel, red) niet gebruiken. De auto werkte helemaal niet naar behoren."