• home
 • video
 • pas verschenen

  Jankovic: "Tegen januari moet iedereen Nederlands kunnen"

  Jankovic: "Nederlands is de moeilijkste taal die ik al geleerd heb."

  De KV Mechelen-trainer verraste vorig weekend door na amper drie maanden al interviews in het Nederlands af te leggen. Tegen januari moet dat bij heel zijn ploeg lukken. "Alleen maar Nederlands, in de kleedkamer en op het veld. Uit respect voor de club."

  Aleksandar Jankovic verbaasde de journalisten na de wedstrijd tegen Westerlo toen hij na amper drie maanden al vragen beantwoordde in het Nederlands. "Ik had het beloofd", zei de Serviër. "Tegen januari verwacht ik van mijn spelers dat ze zelf Nederlands spreken."

  "Nederlands is de moeilijkste taal die ik tot nu toe heb geleerd", geeft de polyglot Jankovic toe in het Nieuwsblad. "Frans en Engels kreeg ik in Servië met de paplepel ingegoten en Bulgaars en Russisch zijn verwant met het Servisch. Maar Nederlands komt uit een totaal andere taalgroep."

  "Tegen januari verwacht ik van al mijn spelers Nederlands praten. In de kleedkamer, maar ook op het veld. Uit respect voor de club. Evident is het niet, maar iedereen maakt vorderingen. Interview Kosanovic en co. maar eens in het Nederlands (glimlacht)."