• home
 • video
 • pas verschenen

  Hamilton zeven duizendsten sneller dan Rosberg: "Damn it!"

  Lewis Hamilton verovert de poleposition in Singapore.

  Lewis Hamilton begint vanaf poleposition aan de avondrace van Singapore, de 14e GP van het seizoen. Mercedes-ploegmaat en WK-leider Nico Rosberg staat naast hem. De twee Red Bulls hebben zich tijdens de kwalificaties achter de twee Zilverpijlen geparkeerd.

  Lewis Hamilton (1'45"681) reed 7 honderdsten sneller dan Nico Rosberg (1'45"688) over de streep van het Marina Bay Street Circuit. "Damn it", vloekte de Duitser vanuit zijn cockpit.

  "Zeven duizendste seconde, dat is eigenlijk niets", zegt Rosberg. "Maar het is wat het is. Lewis heeft het perfect gedaan, maar het is een lange race morgen."

  Daniel Ricciardo, de enige rijder die het Mercedes-duo mathematisch nog kan bedreigen, begint zondag vanaf de derde plaats. De Australiër was nog geen twee tienden trager (1'45"854) dan Hamilton en Rosberg. Naast Ricciardo staat Sebastian Vettel (1'45"902). De wereldkampioen was maar een zucht sneller dan Fernando Alonso (1'45"907).

  Grosjean: "Verdomde motor!"

  De Franse rijder Romain Grosjean was allesbehalve tevreden met de prestaties van zijn Lotus. "Bloody engine (verdomde motor)!" snauwde hij. Voor Grosjean waren de kwalificaties afgelopen na de tweede sessie.