• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Moer: "Je ziet Luzon zoeken naar een ploeg"

  Wilfried Van Moer is nog altijd een kenner van het huis.

  Wilfried Van Moer zag Standard donderdagavond winnen van Rijeka. "De analyse is snel gemaakt: het was geen denderende wedstrijd, maar ze hebben gewonnen en drie punten gepakt. Al de rest moeten we vergeten", zegt de man die van 1968 tot 1976 voor Standard speelde.

  "Dat Standard niet verloren heeft, is een pluspunt. Dat moest ook tegen zo’n tegenstander. Zowel voor de spelers als voor de supporters was winnen een must", vindt Van Moer.

  Trainer Guy Luzon moet wel nog altijd de mogelijkheden aftasten. Van Moer: "Je kunt zeggen dat Luzon telkens roteert, maar eigenlijk zie je hem zoeken naar een ploeg. Tijdens een training zie je dingen, maar het meeste leer je uit een wedstrijd."

  "Luzon stelt die spelers uit noodzaak op en ziet dan wel wat het wordt. Ik wacht nog altijd op een herkenbare lijn en een manier van spelen."

  De eerste overwinning in zeven wedstrijden is een feit. Nu moet de bevestiging komen. "Op papier heeft Standard de komende week een relatief makkelijk programma met wedstrijden tegen Waasland-Beveren, de bekerwedstrijd tegen Heist-op-den-Berg en Lierse."

  "De praktijk is anders, want Beveren is helemaal geen makkelijke tegenstander. Ze zijn goed georganiseerd en hebben vertrouwen. Net dat hebben de spelers van Standard niet."

  "Het enige dat Luzon nu moet doen is zorgen dat er tegen begin oktober een ploeg staat, want dan is het programma loodzwaar met wedstrijden tegen Feyenoord, Club Brugge, Zulte Waregem, Sevilla en Anderlecht."

  "Luzon voelt zich 100% gesteund door Duchâtelet"

  Luzon slofte voor de Europese wedstrijd vrij nonchalant de persruimte binnen. Van Moer: "Je weet op voorhand wat Luzon zal zeggen. Dat heeft enerzijds te maken met de taalbarrière. Hij doet alsof er geen probleem is en dat heeft dan weer te maken met het feit dat hij zich voor de volle 100% gesteund voelt door zijn voorzitter."