• home
 • video
 • pas verschenen

  "Club Brugge wil geen figurant zijn, maar Torino is wel favoriet"

  "Ze infiltreren graag met middenvelders en zelfs backs."

  Club Brugge krijgt donderdag Torino over de vloer in zijn eerste pouleduel van de Europa League. Michel Preud'homme kan nog altijd niet rekenen op Tom De Sutter, Lior Refaelov en Nicolas Castillo, maar wil zich daar niet achter verstoppen.

  "De Sutter is al enkele maanden inactief, we gunnen hem alle tijd om terug te komen. Ik hoop dat hij maandag weer met de tweede ploeg kan spelen", zegt de coach van Club. "Castillo komt vrijdag weer bij de kern, ik hoop voor Refaelov hetzelfde."

  "Op sommige momenten missen we een echte targetspits, maar ik blijf elke wedstrijd naar een oplossing zoeken. Gelukkig zijn er in tegenstelling tot een tijdje geleden nu al wat meer jongens verlost van hun blessures."

  De opener tegen Torino wekt hoge verwachtingen. Preud'homme: "We zullen proberen om het beste uit de poulefase te halen. We willen geen figurant zijn, maar Torino is wel favoriet. Italiaanse clubs hebben op veel vlakken zo veel meer mogelijkheden dan Belgische."

  "We hebben onze tegenstander goed bestudeerd. We hebben veel videobeelden bekeken en hebben sinds de loting voor deze groepsfase naar elke wedstrijd een scout gestuurd."

  "Torino kan zeer goed verdedigen, maar komt ook aanvallend sterk uit de hoek. Ze infiltreren graag in de 16 meter, niet alleen met hun aanvallers maar ook met hun middenvelders en zelfs backs. Daarop anticiperen is niet gemakkelijk, want het is een spelstijl die ze perfect kunnen uitbuiten."

  Menegazzo: "Eerste doel bereikt, nu leggen we de lat hoger"

  Fernando Menegazzo tekende ook aanwezig op de persconferentie. De 33-jarige Braziliaan verwacht een moeilijke opdracht. "Torino is een zeer sterke ploeg. Ze verloren vorig weekend wel met 2-0 van Sampdoria, maar de Italiaanse en Belgische competitie kun je niet met elkaar vergelijken", zegt Menegazzo.

  "Ze hebben techniek in huis, maar staan er ook organisatorisch. We hebben er alles aan gedaan om dit stadium te bereiken. Ons eerste doel is bereikt, nu leggen we de lat iets hoger, want onze supporters verdienen dat. Zelf zat ik tegen Genk op de bank, een beslissing van de coach. Hij kiest wat het beste is voor de ploeg. Er is veel concurrentie bij Club, maar we spelen niet tegen elkaar. We vormen een groep."