• home
 • video
 • pas verschenen

  Omega Pharma-Quick Step rijdt WK-ploegentijdrit met drie Belgen

  OPQS mocht vorig jaar de titel vieren.

  Tom Boonen, Pieter Serry en Julien Vermote zijn de drie Belgen die het zondag moeten waarmaken in Ponferrada. OPQS verdedigt er zijn wereldtitel in de ploegentijdrit. "Alle jongens zijn in vorm en zijn klaar om een hoofdrol te vertolken." Lotto-Belisol rekent op 1 of 2 Belgen.

  De selectie van OPQS wordt aangevoerd door Tony Martin, de drievoudige en regerende wereldkampioen tegen de klok. Net als de voorbije twee jaar is ook Niki Terpstra geselecteerd. De Pool Michal Kwiatkowski, die vorig jaar deel uitmaakte van het winnende team, is de derde niet-Belg.

  De drie Belgen zijn Tom Boonen (foto), Pieter Serry en Julien Vermote. Boonen was erbij in 2012, maar ontbrak vorig jaar in Firenze. "Hij kan niet wachten om weer deel uit te maken van het team na de ervaring van de gouden medaille in Valkenburg", zegt ploegleider Tom Steels.

  Serry en Vermote zijn nieuw. Serry is een specialist in het tijdrijden en zal, samen met Kristof Vandewalle, de Belgische kleuren verdedigen in de WK-tijdrit in Ponferrada. Vermote deed dan weer van zich spreken door vorig weekend een rit te winnen in de Ronde van Groot-Brittannië.

  Rigoberto Uran zal er dus niet bij zijn. De Colombiaan sukkelt nog altijd met de bronchitis die hem deed opgeven in de Ronde van Spanje.

  Vandaag onderging hij onderzoeken in België, de volgende vijf dagen zal hij nog grondig behandeld worden, zodat hij aan de start kan komen van de WK-wegrit volgende week zondag.

  "Moeilijker parcours dan in Firenze"

  "Morgen vliegen we naar Ponferrada", zegt Steels. "Het parcours ziet er moeilijker uit dan vorig jaar, het is zeker technischer. Maar we hebben drie dagen om alles te verkennen, de details op te nemen en in het ritme te komen. We beschikken over een sterk team dat opnieuw de titel kan pakken. Alle jongens zijn in vorm en zijn klaar om een hoofdrol te vertolken."

  Lotto-Belisol met 1 of 2 Belgen

  Ook Lotto-Belisol heeft (bijna) zijn huiswerk klaar. Met Sean De Bie, Maxime Monfort, Lars Bak (Den), Vegard Breen (Noo), Adam Hansen (Aus), Greg Henderson (NZe) en Pim Ligthart (Ned) heeft Lotto zeven namen op papier gezet. Daar valt nog een naam uit na de verkenning van het parcours.